Liofilizuota papaja 400 ml.

Išparduota

Liofilizuota papaja 400 ml.

6.80

Papajų skonį ir naudą atradau gyvenant Balio saloje. Anksčiau man jos buvo be skonio…tačiau pagardinus laimo sultimis papaja atskleidžia visai kitokį skonį. Papaja be galo naudinga mūsų organizmui, apie jos naudą skaitykite produkto aprašyme.

Kaip aš naudoju liofilizuotą papają? Gardinu ja košes, desertus. Taip pat valgau ją vietoj užkandžio, nes tikrai ne visada Lietuvoje galima įsigyti šviežią papają. Liofilizuotos papajos negardinu laimo sultimis, ji turi labai švelnų skonį, tačiau ypatingai didelę naudą mūsų kūnui.

Pakuotė: 400 ml.
Gamintojas: MB „Freskofiorito.com” Lietuva.
Laikyti sausoje, tamsioje ir vėsioje vietoje.
Kilmės vieta: Europos sąjunga.

Neturime

Susisiekite
Produkto kodas: 1001921 Kategorija:

Loading...

Barcode:

Aprašymas

Papajos vaisius yra puikus vitamino C šaltinis, viename vidutiniame vaisiuje yra daugiau nei 200% vitamino C dienos normos (tai daugiau nei apelsine ar citrinoje). Taip pat jame gausi vitamino A, E, K, B grupės vitaminų pantoteno rūgšties, folio rūgšties, magnio, vario, kalio, kalcio, alfa ir beta karotino, liuteino, zeaksantino ir galingo antioksidanto likopeno.

Japonijoje atlikti tyrimai parodė, kad vartojant beta karotino turinčius maisto produktus, tokius kaip papaja, žmonės turi mažesnę gaubtinės žarnos vėžio riziką. O Harvarde atlikti tyrimai parodė, kad toks maistas taip pat apsaugo jaunesnius vyrus nuo prostatos vėžio.

Tyrimai aprodė, kad žmonės vartojantys daug maistinių skaidulų turinčio maisto, kaip papaja ir sergantys 1 tipo diabetu, turi mažesnį giukozės kiekį kraujyje. O žmonės sergantys 2 tipo diabetu pagerino cukraus kiekio, lipidų ir insulino lygį kraujyje. Viena vidutinė papaja turi maždaug 5 gramus maistinių skaidulų.

Papajos vaisiuose yra fermento vadinamu papainu, šis fermentas gerina virškinim sistemos darbą. Taip pat maistinės skaidulos apsaugo nuo vidurių užkietėjimo, palaiko žarnyno švarą ir palaiko virškinamojo trakto sveikatą.

Papaja turi labai svarbią ir universalią maisto medžiagą vadinamą cholinu, kuri padeda mūsų organizmui miegoti, mokytis, atsiminti įvairius dalykus ir yra reikalinga raumenų judėjimui. Cholinas padeda išlaikyti ląstelinių membranų struktūrą, padeda perduoti nervinius impulsus, dalyvauja riebalų pasisavinimo procesuose ir slopina chroniškus uždegimus.

Šiame vaisiuje esantis antioksidantas zeaksantinas, fitltruoja kenksmingus mėlynos šviesos spindulius ir apsaugo akį nuo galimo geltonosios dėmės degeneracijos, kuri yra siejama su senėjimu.